Един филм от 1998 г. преобръща живота на 17-годишния Синан Джепов. Филмът се казва „Числото Пи“ и разказва за математик гений, който търси модели в числото Пи, чрез които да намери значението на живота, вселената и всичко останало и да ги обедини под общ знаменател. Търси ги в древните вярвания на евреите, в хаоса на ежедневието, в стратегията на играта Го... Именно тази игра превръща момчето от Сливо поле в най-добрия играч в Европа и шести в света.
Първи гледа филма приятелят му и съсед Танер, който силно е впечатлен от древната китайска игра Го, която се смята за първата логическа игра, създадена от хората. Танер решава, че това ще заинтересува Синан, чиято логика винаги го е удивлявала. И не греши. Така преди 4 години
13-годишният тогава Синан за първи път се изправя пред играта Го
създадена в Древен Китай преди 4300 години. Сравняват я с шах, но приликата е много бледа. Играе се върху дървена дъска с решетка от 19 хоризонтални и 19 вертикални линии, които образуват 361 пресечени точки. Фигурите са камъни, които се местят по дъската. Правилата са прости, но стратегията е сложна, а числото на вариантите е 2 пъти по-дълго от това на предполагаемия брой атоми във вселената.
Двамата приятели започват да играят, като в началото Синан приема всичко като шега и единствената му цел е да победи Танер. С времето обаче се увлича и започва да търси в интернет информация за играта и изчита всички книги за логически игри. Разбира се, има моменти, когато иска да се откаже, но, както сам признава: „Не можеш да се откажеш от нея, затова я обичам, истинската красота в живота се крие там, където има сложност, а къде другаде бихме намерили сложност, ако не в логическите игри?“.
Младежът започва да тренира всеки ден, а следващият етап са състезанията
Първото е през 2014-а, само година след като за първи път е седнал пред разчертаната дъска. То е в град Мангалия, Румъния. „Взех трето място, а емоцията е, меко казано, неописуема. Състезанията не са място, където можеш само и единствено да се състезаваш, там създаваш приятелства и трупаш спомени извън „дъската“, казва Синан. Оттогава досега младежът трупа опит в различни състезания и повишава шансовете си за златен медал. За пътуванията му помагат родителите, които са земеделци, и Го федерацията, чийто член става младият талант.
В България Синан играе в две състезания - във Варна, където се състезава с аматьори, и на националното първенство в Русе през 2015 г., където печели индивидуалното състезание. Следващата година от интернационалното Го състезание в Истанбул донася бронзов медал. Там играе срещу 101 участници, като преди него на първите две места се класират играч от Чехия, който взема златния медал, и китайски играч - със сребро. Следва световното първенство в Япония миналата година. То е за юноши и в него се състезават професионални играчи от цял свят, включително и от родината на Го - Китай. Някои от състезателите играят от деца и се обучават всеки ден. Синан
побеждава много от професионалните играчи и се класира 6-ти в света и 1-ви в Европа
Европейският шампионат за юноши в Гренобъл, Франция, е едно от местата, където младежът постига най-добри резултати. В състезанието участват най-добрите в три категории - под 12, под 16 и под 20 години. Синан, който играе в категория под 20 години, побеждава миналогодишния шампион Григорий Фионин и опровергава очакванията, че той отново ще е на върха. След това обаче губи с 0,5 точки от други двама състезатели от Русия и не успява да спечели, но никога не е бил толкова близо до победата. Казва, че се учи от грешките си и се надява догодина на състезанието в Киев да бъде победител. 
„Най-добрите ми състезания са винаги срещу по-силните играчи, защото влагам много усилия и енергия както в подготовката, така и в играта“, казва Синан. А на въпроса има ли талисман или ритуал, който спазва преди състезание, отговаря: „Не вярвам в талисмани, а в себе си“.
И действително,
най-добрите резултати на Го майстора са от срещите му със силни професионални играчи
срещу които е заставал в Австрия и Германия. В Австрия в една от срещите се изправя срещу корейската състезателка Хаджин Лий, професионалист в логическите игри. В Германия младежът играе срещу преподавателя по Го от Китай Ли Тинг и се класира 18-ти от 635 играчи. Състезанието се проведе в края на юли тази година, като в него са участвали над 900 души на различна възраст и от различни държави. След победата срещу професионалния китайски преподавател Синан получава предложение за 6-месечна стипендия в училище за Го играчи в Китай. За съжаление, не може да я приеме.
Синан не само играе, но и обучава играчи. Преподава принципите на играта с видеоуроци в интернет и вече над 50 участници са се включили в неговото онлайн училище. Освен това задълбочава познанията си по английски език и разработва
блог, в който пише на английски и обяснява играта на хиляди потребители от цял свят
Така се сдобива  с много виртуални приятели, с които играят и обменят опит в играта.
Аз съм нормален тийнейджър и с нищо не се различавам от връстниците си, казва скромно Синан. Това е вярно, доколкото младежът е ученик в Гимназията по икономика „Елиас Канети“ в Русе и всеки ден пътува до града и обратно до родния дом в Сливо поле. Но колко 17-годишни младежи са шампиони по Го, а в свободното си време четат „Разговори с Бога“ на Нийл Доналд Уолш, „Бизнесът на 21 век“ на Робърт Кийосаки, „Да имаш или да бъдеш“ на Ерих Фром, „Състрадателното съзнание“ на Пол Гилбърт и „Подсъзнанието може всичко“ на Джон Кехоу. И това не е всичко. Синан се интересува от компютърни технологии и следи новостите в технологичното им развитие. Учи задълбочено философия и икономика, дори ги нарича „моето второ хоби“.
Това, което все още не знае Синан, е дали ще се развива в България или в чужбина, но е сигурен, че ще е в областта на логическите игри. Мечтае да стане световен шампион и да преподава Го на деца по света. Но най-близката му цел е да стане европейски шампион догодина в украинската столица Киев и да победи конкуренцията на конгреса в Пиза, Италия.