Договорът на баскетболиста от „Дунав“ Николай Титков с „Берое“ отвори темата защо клубът се превръща в донор за други тимове и дали градът ни ще има отбор през следващия сезон. По тези наболели въпроси „Утро“ разговаря с треньора в БК „Дунав“ Руслан Русев.
- Руслане, ще гледат ли русенци през есента мачове от мъжкия баскетбол?
- Не мога да дам еднозначен отговор. Говорил съм с ръководителите на клуба, които смятат, че от отбора има смисъл, тъй като дава възможност за развитие на млади баскетболисти от нашата школа. И тези момчета наистина израснаха. Доказаха го с петото място на държавното първенство за юноши. От друга страна шефът на УС на клуба г-н Младен Ганчев е почти сам в усилията си да подсигури финансиране. Засега се крепим с парите от неговата фирма, помощта на общината и рамото на още една-две други фирми. Г-н Ганчев, колкото и да се раздава, колкото и енергия да влага, не може да направи нищо сам. Помните каква бе помощта в едни времена за женския отбор, който вече го няма, помните и как ние винаги се мъчехме да закрепим положението. В този смисъл участието ни в „А“ група не беше и не е самоцел, а така даваме възможност на младите да се каляват и растат с мачове. 
- Николай Титков подписа с „Берое“. Вероятно ще си тръгнат и други. Ще има ли тогава Русе мъжки баскетболен „Дунав“?
- Не казвам, че няма да има. Казвам, че ще е много, много трудно. Титков не е единственият, който си тръгна. В предишните години хубави момчета от школата ни като Николай Николов и Симеон Илиев също избраха други отбори. Николай Вихренов пък ще играе от есента за „Черно море“. Ние сме наясно, че след като не можем да дадем шанс на тези момчета да играят на още по-високо ниво, няма как да ги спрем. Това е много неприятна ситуация, която оставя горчивия вкус, че работим, че създаваме нещо и накрая друг обира плодовете на нашия труд. За съжаление това се реалностите.