Повдигнато ми е обвинение, но нямам материали и документи, от които да съдя точно в какво ме обвиняват. От самото постановление мога да предполагам, че обвинението е в две направления, но те са несъстоятелни. Първото е, че от фирмата изтичат пари в посока към Цветан Василев в Белград. Нито лев, нито стотинка са заминавали в това направление нито с фалшиви договори, нито с чували. Второто е, че имам връзка с движение, купуване и продаване на акции. Никога за 34 години, от които 20 съм директор, в никой момент не съм притежавал стотинка от собствеността. Задължението ми е било да вписвам промени в движението на акциите. Това каза пред „Утро“ директорът на „Дунарит“ Кръстю Кръстев, който в четвъртък заедно с членовете на съвета на директорите подаде оставка, за да не се отнемат лицензите на завода и той да продължи да работи. 
Той посочи също, че вчера до Главна дирекция „Национална полиция“ е изпратено и възражение на писмото, с което бяха уведомени, че започва процедура по отнемане на издадени разрешения за придобиване и съхранение на взривни вещества и боеприпаси, както и разрешителното за производство. Обжалването е с юридически мотиви на основание, че след като е заявено освобождаването и вписването на нов съвет, би трябвало да се приеме ново обстоятелство и разрешителното да остане действащо. А иначе до вписването на нов съвет продължава да функционира сегашният. 
До медиите вчера бе изпратено и изявление на национално представителните работодателски организации във връзка с предприетите действия спрямо „Дунарит“. Те се обръщат към Специализираната прокуратура и към Главна дирекция „Национална полиция“ да разделят чисто формалния въпрос за наказателното производство срещу управителя на „Дунарит“ и тълкуването на въпроса дали същото предприятие може да продължи да функционира.