Рецидивист с 19 присъди попадна в ареста на Кърджали, след като обра спяща в дома си жена, съобщиха от районна прокуратура в родопския град. 37-годишният Ангел С. влязъл в апартамента на жертвата си като се покатерил по терасата и отворил вратата помощта на щанга. Жената е спяла в стаята, в която е влязъл крадеца, но не се събудила. Ангел С. преровил стаята и успял да задигне дамско портмоне с лични документи, банкови карти и 30 лева. Опитал се да изнесе и оставен на парапета на терасата килим, но се отказал, защото бил тежък.

При разплитането на случая са иззети записи от камера на банкомат. Чрез тях полицията стигнала и до съучастник на крадеца – Нурай С. на 37 години. Той направил опити да изтегли пари с отнетите банкови карти на жената. Към момента Нурай С. е задържан в Хасково за друго престъпление.

Обвиняемият Ангел С. и Нурай С. са осъждани. Ангел С. е излязъл от затвора през септември 2015 г. след изтърпяна 4-годишна присъда за кражба в условията на опасен рецидив. Той е осъждан общо 19 пъти, като 16 от присъдите са за кражби. Нурай С. също е осъждан многократно.