Благодаря за моралния акт на ръководството на „Дунарит“, че са подали пред акционерния съвет молбите за напускането си. Това ще реши проблема по най-бързия начин. Хората ще продължат да работят и няма да бъдат предприемани действия за затваряне на завода, особено предвид факта, че от ръководството са предприели действия. Поздравявам ги, защото това означава, че те наистина милеят за дружеството. Това каза министърът на икономиката Емил Караниколов, който вчера дойде в Русе, за да се срещне с ръководството на военния завод и с представители на синдикалните организации от предприятието.
Правителството, министър-председателят и аз като министър на икономиката заставаме зад работниците и  осъзнаваме важността на „Дунарит“ за военнопромишлената индустрия в България, както и за икономиката, каза още министърът. 
Караниколов посочи също, че с премиера са обсъдили да се създаде междуведомствен съвет за военнопромишления комплекс, в който освен представители на правителството, ще има и представители на бранша, за да може да се събират всеки месец, да се поставят проблемите и да се решават по най-бързия начин, за да не се стига до критични ситуации. С апел в този дух излезе вчера и Русенската стопанска камара.
Акционерите ще намерят най-правилните хора, които да изберат, за да управляват това дружество. Ще разговарям с тях, за да ги помоля да стане по-бързо, отбеляза още министърът, като допълни, че финансовото състояние на дружеството е добро.