Домакинското равенство на „Дунав“ срещу „Етър“ предизвика разнопосочни коментари. Из някои сайтове дори избухнаха „бомби“, че климатът в отбора бил разклатен, а старши треньорът Веселин Великов влязъл в остро пререкание с един от футболистите. Кой, ако не капитанът на тима може да вземе отношение по тези въпроси. Затова „Утро“ потърси вчера Диян Димов.

- Дияне, голяма драма ли е това 0:0 срещу „Етър“?
- Не мисля. Всички момчета си даваха сметка, че мачът е много важен, защото трябваше да увеличим точковия си актив. Не успяхме да победим, но отборът показа желание и се бори до последно. Не ни достигна и малко късмет. Лесни двубои тази година в Първа лига няма да има. Нямаше ги и в отминалото първенство. А каква драма да има - ние сме на две точки от второто място! Аз не мисля, че е драма. Да, влизаме в тежка серия, но и другите отбори ще губят точки. Важното е да си вярваме. И преди сме изпадали в критични периоди, но винаги намирахме сили да се изправим. Надявам се, че и сега ще е така.
- Как ще коментираш приказките за мини скандал между един от футболистите и старши треньора?
- Честно казано, чувам от вас за някакъв проблем. Такъв проблем няма - нито преди мача, нито след мача. Заявявам го най-категорично. Това са измислени истории и се чудя откъде идват. Аз твърдя, че „Дунав“ продължава да бъде много силен колектив. Нормално е след всеки мач да коментираме между нас какво се е случило, къде е можело да дадем повече, какво сме изпуснали, за да довършим добри ситуации, но скандали, пререкания и разговори на висок тон никога не е имало.
- Разни специалисти и футболисти от други отбори непрекъснато повтарят, че са наясно със стила на „Дунав“ и че едва ли не русенският тим няма с какво да ги изненада.
- Ами, много хубаво, че са ни проучили. Това показва най-малко, че гледат на „Дунав“ с уважение и респект. И в отминалия шампионат се намираха хора, които „познаваха“ стила ни, но нещо не им се получаваше накрая. Щом имаме стил, значи сме отбор.
- Спомена за тежката серия - гостуване на „Левски“, домакинство срещу „Лудогорец“, мач в Пловдив срещу „Локомотив“. Какво да очакваме от тези двубои?
- Някои сигурно ни отписват срещу „Левски“, но аз мисля, че имаме своите шансове. Налице обаче е един тънък и особен момент. Софийският отбор, колкото и рядко да се случва, бе ощетен в последния си мач срещу „Верея“. Опасявам се - дано не съм прав - че някой сега ще си науми да компенсира „Левски“. Пак казвам - дано не е така. Що се отнася до „Лудогорец“, това е най-силният и с най-класни футболисти отбор в България. Този тим обаче има от време на време слабостта да подценява някои ситуации и да не играе с пълните си възможности. Затова си мисля, че няма как да изглеждаме обречени в Русе, пред наша публика. Вярвам, че стадионът ще бъде пълен и феновете ще ни подкрепят. За „Локо“ /Пловдив/ е рано да говорим.