На днешното си редовно заседание Министерският съвет ще обсъди проект на нов Закон за мерките срещу изпирането на пари. Документът се внася от премиера Бойко Борисов. Целта е българското законодателство да се приведе в пълно съответствие с европейското по отношение на издирване, изземване и конфискация на облагите от престъпления и финансирането на тероризма. 

На днешното заседание на кабинета министърът на финансите Владислав Горанов ще представи доклад за изпълнението на държавния бюджет за първите 6 месеца на годината. 

Правителството ще промени и националните програми за развитие на образованието. Ще бъдат одобрени условията и реда за определяне на броя на приеманите студенти в университетите, приоритетните професионални направления и защитените специалности. Очаква се също промяна в условията и реда за предоставяне на стипендии на студентите, докторантите и специализантите. 

С допълнение в Националния план по заетостта за тази година ще започне нова програма "Работа". Новата програма  - с осигурени 2 милиона лева, започва пилотно в 14 общини от областите Видин, Монтана и Враца. Там безработицата е между 30 и 64 процента. На пълно или непълно работно време ще се наемат 830 безработни до 29 годишна възраст и такива, които получават социално подпомагане и са с основно или по-ниско образование и без квалификация. Заетост ще се осигури за 1 година в частния сектор или към общините. Там хората ще участват в ремонт на обществени сгради, поддържане на недвижимо културно наследство или оказване на услуги за населението. Предвидени са още курсове по ограмотяване или придобиване на професия.