Взривоопасен любовен триъгълник избухнал на 30 юли в центъра на Русе, а фитила неволно запалила жената, която напуснала партньора си, за да заживее с друг. Изоставеният Д.Д. преглътнал раздялата със С.А. и му останала утехата, че общото им дете ще расте при него.
В неделя майката поискала да види петгодишния си син и се уговорила с бащата това да стане на детската площадка зад блок „Хъшове“. Но жената отишла на срещата с новия мъж до себе си П.С. и скоро тежките погледи и хапливите подмятания се превърнали в здрав бой пред очите на детето с гоненица около площадката, крясъци, псувни и поделено надмощие.
Когато Д.Д. все пак решил да отстъпи и тръгнал да се прибира, съперникът му го повалил с удар в тила и всичко започнало отначало. В гнева си изоставеният баща хвърлил срещу любовника стъклена бутилка, а сeирджиите най-сетне извикали полиция, за да не се стигне до проливане на кръв.
Дошлите полицаи прекратили уличното правораздаване, а по-късно съдът наказал двамата участници в боя с по 200 лева глоба.