Русенската опера спазва традицията си в навечерието на Свети Валентин да предлага на публиката сладостни преживявания: на 9 февруари от 19 часа в Голямата зала на Доходното здание ще се лее „Любовен еликсир“. Едноименната опера на Гаетано Доницети на русенска сцена е постановка на именития български оперен певец и педагог проф. Павел Герджиков.
Рецептата за най-качествения еликсир на любовта ще дирижира швейцарската възпитаничка Вилиана Вълчева. В ролята на Адина се превъплъщава солистката на Русенската опера сопраното Даниела Караиванова. Тя има елегантно присъствие и покоряваща усмивка, затова ролята й приляга добре, а флиртът й се удава с лекота. Нейният Неморино ще бъде чаровният тенор Александър Баранов. Арогантният сержант Белкоре ще бъде представен от атрактивния баритон Добромир Момеков, а като доктор Дулкамара ще се изяви въздействащият бас Момчил Миланов. В ролята на Джанета публиката ще види Анна Карадимитрова.
„Любовен еликсир“ е сред обичаните по целия свят любовни истории в операта. Казват, че Доницети я написал само за 15 дни. Сюжетът разказва за чудодейна отвара, способна да спечели любовта на всеки любим човек. Либретистът Феличе Романи води публиката през легенди и предания чак до Тристан и Изолда. Русенската постановка е олицетворение на стила белканто: красивото пеене доставя истинска наслада.