Обичаната в цял свят рок банда „Форинър“ ще представи най-големите си хитове в Русе догодина на 8 май. Музикантите ще пристигнат на празника на града 6 май и ще бъдат гвоздeят на програмата.  
Преговорите за концерта са продължили цели две години. Групата вече е представила няколко страници с изисквания и към хотела, който ще приеме музикантите и екипа им от трийсетина човека, както и към храната. Хотелът все още не е избран, най-вероятно бандата ще има собствена кухня, готвачи, асистенти, екипи. Концертът ще е минимум час и половина, като все още не са анонсирани подгряващите групи. 
Продажбата на билетите стартира от 10 часа днес. Цената за правостоящи е 50 лева, а за седящи места - от 55 до 90 лева. Очаква се на концерта да дойдат и гости от Румъния, където не е предвиден гастрол.
Тази година „Форинър“ отбелязва своята 40-годишнина с издаването на двойния CD сет „40“. В момента бандата празнува юбилея с голямо турне в САЩ, което ще продължи в Европа и Русе ще стане част от него. 
Последното гостуване на прочутите американци у нас бе през юни миналата година в София, когато хиляди пяха „I Want To Know What Love Is“, „Urgent“, „Waiting For A Girl Like You“ и другите златни хитове на Мик Джонс и компания.