Пътната агенция е започнала премахването на знаците пред камерите. То ще стане поетапно. Това се разбира от отговор на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) до "Дневник". С последните изменения в Закона за движения по пътищата бе прието да се махнат знаците с мотива, че шофьорите намалявали скоростта само като видят знак за радар, но след това я увеличавали пак.

Промяната дойде след заръката на премиера Бойко Борисов за мерки за намаляване броя на катастрофите и жертвите на пътя.

От пътната агенция не можаха да дадат отговор колко ще струва премахването и в какъв срок се очаква да приключи. Обясниха, че свалянето е и от пътната агенция, и от Пътна полиция. А структурата на АПИ е децентрализирана и има 27 пътни управления в страната и всяко си има различен изпълнител по свалянето. "Това са дейности по поддържане и текущ ремонт. Евентуално информация за цената ще има в края на премахването на знаците. Самият демонтаж е със символична стойност", допълниха от агенцията.

Няма и определен срок за свалянето, тъй като всяко пътно управление си има график. От агенцията обаче увериха, че премахването ще бъде изпълнено.