Любител на скъп алкохол ще трябва да се потруди без заплащане в полза на обществото. На 29 юни В.Н. се озовал в един от магазините на верига супермаркети в Русе и погледът му се спрял на бутилка уиски „Джентълмен Джак“ за 58 лева. 
В.Н. си представил как благата течност се стичат в гърлото му и решил да си вземе шишето, но не по джентълменски начин. Тръгнал си с него, без да плати, само че бил хванат на входа, което му осигурило среща с Темида. 
За да се измъкне по-леко от отговорността за плебейското посегателство, осъжданият вече мъж се признал за виновен и се възползвал от възможността да сключи споразумение с прокуратурата. Заради ниската стойност на откраднатото случаят бил сметнат за маловажен, а крадецът се измъкнал с пробация. 
В продължение на една година той трябва по два пъти седмично да се подписва в пробационната служба и да се среща с пробационен служител, който да се погрижи за превъзпитанието му. Освен това В.Н. ще трябва да положи и 100 часа обществено полезен труд, които ще бъдат разхвърляни в продължение на 12 месеца.