„Дунав“ отвърна с джентълменски жест на беглеца Ерик Почански, който можеше една година да гледа футбол само от трибуните заради бягство в „Лудогорец“ след току-що сключен договор с русенския дебютант в „Б“ група. Договорът с футболиста, който се изниза тихомълком, бе прекратен по взаимно съгласие, научи „Утро“. Новината бе потвърдена от президента на русенския клуб д-р Симеон Симеонов.
„Контрактът на Почански бе едва на един ден, преди да стане ясно, че е получил оферта от „Лудогорец“. Моето мнение е, че насила хубост не става. Като не иска да играе при нас, да върви в Разград. Няма да се молим на никого. При прекратяване на договора постъпихме така, че да си върнем всички средства, заделени за Почански при престоя му в Русе“, обясни д-р Симеонов.
Той призова феновете на отбора да изпълнят трибуните на Градския стадион за домакинския мач тази събота срещу „Литекс 2“.
„След хубавото начало с победата от 3:2 срещу „Лудогорец 2“ трябва да надградим с преодоляване и на второто стъпало. Няма нищо по-хубаво за един футболист от това да играе пред повече собствена публика“, заяви президентът на клуба.
А „Дунав“ отново ще излезе срещу „Литекс 2“ без основния си градивен халф Георги Чакъров. Прегледът на Чакъров с ядрено-магнитен резонанс показал, че той трябва да почива още.
Малко по-оптимистична е картинката с централния защитник Михаил Милчев, който също страда от мускулно разтежение. Ако не започне като титуляр, Милчев най-малкото ще бъде включен в групата. 
Мачът с „Литекс 2“ на 1 август ще започне в 18 часа.