На косъм от бой се размина парламентът току-що. Напрежението в Пленарната зала се нажежи максимално по време на дебатите по доклада на временната комисия за НДК.

Дебатите бяха съпътствани от множество разправии и обиди, но ситуацията ескалира когато Антон Тодоров от ГЕРБ, в реплика на Йордан Цонев от ДПС заяви, че последния през 1998г. заедно с Петя Шопова е бил начело на парламентарна комисия, която да разследва фалитите на банките по времето на кабинета "Виденов", участие в който е имал и червеният Румен Гечев.

Това предизвика реакция от соцдепутата. Той се обърна към Тодоров "Нарекохте колегите си "шайка", но сега си в центъра на "шайката", за да лапаш заплата."

"Моите родители са преподаватели, пенсионери и достойни хора, а твоето семейство половината е минало през затвора. Ти ли си моралният стожер?", викна Гечев към Тодоров. Това взриви залата и депутати от двете групи наскачаха един срещу друг с викове и закани. Председателстващата Цвета Караянчева едвам усмири страстите. Тя сложи край на дебатите и побърза да премине към гласуване. 

В крайна сметка парламентът прие доклада на комисията с гласовете на ГЕРБ и Патрио