Ураганните ветрове, обилните дъждове и тежките градушки, които връхлетяха Русе и региона във вторник, днес следобед може да се повторят, предупреди ръководителят на Метеорологичната обсерватория в Русе към Националния институт по метеорология и хидрология Емил Иванов.   
Това означава нови поражения по земеделската реколта, от каквито вече се опариха в Сливополско и Двемогилско.
Този път най-пострадали са хората във Ветово, където над 20% от земеделската продукция е унищожена от ледените късове с големина на орех.
Започнали сме проверка и щетите може да се окажат и по-големи, каза вчера кметът на общината Георги Георгиев.
Тежко е и положението в Две могили. По думите на кмета Божидар Борисов основно проблемите са възникнали от големите стари дървета, които са се прекършили от силния вятър, достигнал 108 км/час, и са паднали върху покриви на къщи и коли. Унищожени са оранжерии на двемогилчани, на много места липсват цигли, отнесен е един ламаринен покрив на стопанска постройка. Заради пламнало електрическо табло в центъра на града къщите наоколо останаха без ток до вчера.
В Чилнов и Острица има унищожени слънчогледови ниви, а пътят Пепелина-Широково е затлачен от тиня. Изпратили сме техника да го разчисти и се надяваме в четвъртък да го отворим за автомобили, каза кметът.
Силна градушка за пореден път начупи прозорци на къщи в Червен, в района има и унищожена реколта.
В Бяла няма щети, но такова явление не помня досега, каза кметът Димитър Славов. Около 14 часа градът притъмнял, чувал се трясък от гръмотевици, появил се и силен северозападен вятър с проливен дъжд, който напълнил улиците, а видимостта е била до 50 метра.
В Борово също е вилняла буря, но без градушка.