Пътник, който се намирал на борда на самолет на нискотарифната компания УизЕър, извършващ полет по маршрут от румънския град Клуж до Лондон, е заявил днес, че има бомба в ръчния си багаж, съобщава в. "Ромъния либера".

Инцидентът е станал в 5.55 часа тази сутрин, се посочва в комюнике на международното летище в "Аврам Янку" в Клуж. При качването си на борда, мъжът казал на една от стюардесите, че има бомба в ръчния си багаж.

След прилагане на стандартните процедури в случай на бомбена заплаха, включващи проверка на целия багаж, на всички пътници и на самолета, компанията е предприела полета със закъснение от два часа и 45 минути, уточни в прессъобщение УизЕър.

Пътникът, подал фалшивия сигнал, е 44-годишен румънски гражданин от град Бистрица-Нъсъуд. Той е бил арестуван и предстои да се изправи пред прокуратурата към Апелативния съд в град Клуж, посочва Аджерпрес.

Останалите полети не са били засегнати от инцидента и се осъществяват съгласно графика, отбелязва международното летище в "Аврам Янку".