В последната вечер на август Васил Петров, когото мнозина наричат българския Франк Синатра, ще представи най-новия си концертен проект „SUMMERTIME“ в Русе на сцената на Летния театър. Публиката ще чуе класически джаз изпълнения, импровизации върху популярни мелодии от поп музиката и боса нова. На сцената заедно с Васил Петров ще бъдат и известните музиканти Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас китара), Кристиян Желев (ударни), Станислав Иванов (саксофон), както и две млади талантливи русенки: Цена Стефанова и Ния Стефанова (вокали).
Концертът на Васил Петров е първото събитие в Летния театър на Русе след пауза от една година. Инициативата е на ръководството на Военния клуб и е част от усилията на екипа да върне славата на това място като любимо място за концерти и спектакли. Музиката на Васил Петров е мост между класическата и популярната музика и това беше основният мотив, който ни убеди да бъдем домакини на този проект, каза Емил Желев, представител на Военния клуб и идеен реализатор на предстоящата изява. Преди около месец Желев подготви и представи във Военния клуб концерт с оперна музика, който предизвика много адмирации. 
Васил Петров и джаз музикантите ще представят пред русенци в нова светлина познатите и любими композиции „Summertime“, „I‘ve Got You Under My Skin“, „Fly me to the moon“, „Caravan“, „Spain“. За първи път русенци ще чуят пиесите „Fragile“ и „Something“. Билети се продават в касите на Нетуоркс, Easy Pay, а също и по електронен път на ePay GO.bg.