68 деца, родени през 2014 година, останаха неприети в детските градини в Русе след второто класиране, за което записването беше до 13 юли. Въпреки че в забавачниците има над 170 свободни места в първа група, има и неудовлетворени молби, а причината отново са претенциите на родителите децата им да посещават конкретна детска градина. 
А иначе свободни места има в детските градини „Детелина“, „Пролет“, „Зора“, „Иглика“, „Незабравка“, „Русалка“, както и по селата в общината. Затова съветът на експертите е родителите да се съобразят с това. 
Шефът на общинския отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев подчерта, че в район „Възраждане“ има много чакащи деца, като във филиала на детска градина „Чучулига“ в блок „Скопие“ за първа група има 22 места. Затова родителите могат да се възползват и да запишат децата си там. 
Срокът за корекциите по заявленията за прием в забавачниците е до 22 юли, а на 26-ти ще бъде обявено третото класиране. Записването започва от 27 юли и ще продължи до 9 август. 
Свободните места в детските градини за втора група са 26, а за трета и четвърта съответно - 39 и 46, посочи още Щерев. 
Общинският шеф отбеляза също, че продължава приемът на заявления и за новоразкритите две яслени групи в детска градина „Пролет“ на улица „Котовск“ 6. Към момента там има пет свободни места. Групите ще заработят от 1 септември, като в тях ще постъпят общо 32 деца от 10-месечна до 3-годишна възраст.