След двугодишно прекъсване Константин Папазов отново ще се завърне на поста старши треньор на Левски, предаде БГНЕС.

„След тези две години, със сигурност се връщам много по-силен психически. Вече съм наясно, че смисълът в спорта не е само да побеждаваш, да следваш своите лични амбиции, на които да бъде подчинено всичко около теб. Не мога да си представя живота си в роля, различна от тази, в която явно искам да бъда”, сподели пред медиите Папазов.

Той ще замени на поста досегашния наставник на тима Мануил Марков, който обаче ще остане негов помощник, заедно с Димитър Ангелов. „Надявам се, че моето завръщане начело може да допринесе, но в никакъв случай няма как финансовата ситуация в клуб да се промени драстично. За себе си съм узрял, че няма смисъл от мегаломански истории без последователност. Не можеш да живееш само в лукса и да искаш всички да те величаят, когато си на върха. Истинският анализ се прави, когато си последен, така че за себе си предприемам решение, което на някои може да причини болка, но се радвам, че човекът, който би трябвало да е най-потърпевш от едно такова решение – Мануил Марков, като му съобщих, като че ли той бе по-щастлив от мен. Той е едно невероятно момче, който има сериозно бъдеще и потенциал пред себе си”, каза Папазов.

Относно целите през следващия сезон, както и селекцията в тима, той сподели: Вярвам, че имаме възможност за едно сериозно бъдеще. Деян Карамфилов е дал дума, че ще играе в Левски. Водим разговори с Крис Минков и изхождайки от морала на това момче, смятам, че това ни е най-верният избор. Категорично ще привлечем и един чужденец”.