Тити Папазов обяви на специална пресконференция, че се отказва от треньорството. Мъжкият тим на Левски пък ще бъде воден от Николай Господинов.

"Завършвам в абсолютно ясно създание и с положителни емоции. Всичките ми действия в живота са били спонтанни. Нощта преди да взема това решения, ако някой ми беше казал, че ще се откажа от треньорството щях да му се изсмея", коментира Папазов.

"Нещо като ми влезе в главата и като го реша, много трудно някой може да го обори. Ходатайствах пред Черно море да вземат Ники Господинов, но така се стекоха нещата, че реших да се откажа от треньорството", добави още Тити.

"Когато на последното събрание на Лигата коментирахме кой би наследил г-н Георгиев, а Тодор Стойков предложи това да бъда аз, го приех като признание. Това е може би един от малкото играчи, които в моята кариера като треньор, не съм успял да привлека като мой играч", сподели още вече бившият треньор на баскетболния Левски.

"Близки семейни приятели сме със семейството на Деси Ангелова. Обединихме се около това мое решение. Те ме подкрепиха", заяви още Тити по повод хората, които са го подкрепили.

"В моята треньорска практика съм изживял изключително силни и емоционални моменти. Бързо преживявам лошото и в съзнанието ми съм бил само щастлив. Много ми помогна Обрадович, когато съм страдал за изгубен финал. Успях да се преборя със загубите в съзнанието си. Имам 17 загубени финала като треньор. Титлите са 12", коментира Константин Папазов, цитиран от Гонг.

"Вече съм се заразил в новата си роля. Помогна ми Европейското първенство до 16 години, където видях един отбор с много потенциал. Смятам, че имам воля, характер, сила да превъзможна себе си да седя срещу пейката да не преча на Ники. Смятам, че той категорично заслужава това", заяви още Тити Папазов.

"Съдбата така реши Тони Дечев да поеме по друг път. Със сигурност на най-добрия отбор в България - Лукойл Академик, треньори ще са и са тези, които са били мои помощници", добави още Тити през сълзи.

"Нашият екип беше разбит. Когато отборът ни беше на върха и на прага на Евролигата, по независещи от нас причини, нещата се развалиха. Със сигурност има и по-потърпевши от баскетболен клуб Левски. Смятам, че беше спрян полета на един нов Левски. Може би това е бил моят връх в кариерата ми. Някои може би някои знаят истината, че Тони Дечев е причината да стана президент на Славия и затова много ме боли, че не сме заедно", каза Папазов.

"Едно мога да обещая – да дам възможност на Николай Господинов да бъде в клуба, какъвто беше Тити Папазов – лидер. Със сигурност ще бъде треньорът с най-сериозен гръб", категоричен бе Тити.

"Смятам, че се намирам в много добра изходна позиция и с авторитета, който имам в българския баскетбол. Няма нито един излъган играч от мен. Някой като не плати, аз съм плащал от себе си", сподели още Тити Папазов.