Всеки знак си пада по определен вид алкохолна напитка, от която обича да отпива в компания или пък насаме, прехвърляйки мисли за отминалия ден. Някои поръчват леко питие, други обръщат внимание на твърдите предложения. Ето какво определят звездите за всеки от знаците.

Овен

Тези тежащи на мястото си представители на зодиака предпочитат твърдия алкохол, и то предимно водката. Знаят всичко за напитката и често си заръчват коктейли на нейна основа. Рядко ще срещнете Овен, който да надига чаша с шампанско - това за него е лиготия. Импулсивният му характер го подтиква към постоянно движение и огън. 

Телец

Според астролозите Телците уважават добрата бира. Те обичат да търсят нови вкусови решения и при това да остават с трезвен ум. Подобна напитка им позволява да разпуснат след напрегнатия работен ден в компанията на близки по дух хора. Дамите от знака предпочитат сайдер, който с кисело-сладкия си вкус прогонва негативните мисли и им дава възможност да прекарат приятно вечерта.

Близнаци

Обичат развлеченията на пълна степен и постоянно търсят приключения. Затова изборът им в шумна приятелска компания пада върху текилата. Острата напитка е способна да ги разпусне и да изкара наяве емоциите им. Близнаците умеят да се веселят и не пропускат шанса за интересна вечер, като включват в програмата си нови запознанства с противоположния пол и главозамайващи танци.

Рак

Търсят смисъл в дребните неща и подлагат всичко на съмнение. Най-често представителите на знака избират джин, за да прекарат вечерта на спокойни разсъждения и обсъждане на изминалия ден. При цялата си любов към алкохола Ракът притежава превъзходно чувство за мярка и никога не пие излишно.

Лъв

По натура са величествени и амбициозни. Техните предпочитания са към скъпото червено вино, което с удоволствие ще пият, отдавайки се на съзерцание и размишление за собствените си постижения. Рядко ще срещнете горд Лъв, който да надига недостойни за вниманието му коктейли.

Дева

Мнителни и предпазливи. Тяхното питие е бяло леко вино с ненатрапчиви цитрусови нотки. В своята педантичност Девите ще си поръчат охладена до правилната температура напитка и ще откажат бутилката, ако не съответства на изискванията им. Благодарение на виното може да опознаете по-добре ранимата натура на представителите на този знак.

Везни

Дълбокомислените Везни си падат по доброто уиски. За тях е важно да почувстват всички екстри на благородния алкохол, откривайки нови оттенъци на вкуса му. Опитвайки от любимата напитка, те се отпускат и се изпълват с благодушие, като в главата им постепенно се промъкват планове за житейски постижения.

Скорпион

В търсенето на любимо питие са използвали множество варианти. Истински любим за тях обаче си остава конякът. В културата на потребление на напитката за тях е важен не само вкусът , но и грамотното  сервиране, дългите тостове и здравата компания.

Стрелец

Не са им чужди веселието и позитивното настроение, затова предпочитат лекото шампанско. За Стрелците е важна атмосферата на непринудено общуване, затова в дома им винаги има бутилка от игривото питие в запас. Вълшебната напитка дочаква подходящия момент, когато изведнъж се появява пред нечакани, но скъпи гости.

Козирог

Никога не отказват леко питие, но истинското им предпочитание е скочът. Този елитен алкохол заема почетно място в дома им и се употребява в изключително малки дози в правилно създадена атмосфера. Идилията за Козирога е в спокойната вечер, чашата шотландско уиски и топлото одеяло.

Водолей

На Водолея е присъщо любопитството, затова той експериментира с алкохола, изпробвайки нови съчетания и разнообразие от вкусове. С времето обаче тяхна любима напитка става здравият и мъжествен ром. Някои усещат в него духа на водните баталии, разигравани от корсари, други предпочитат да го употребяват в самота, за да обмислят поредния план за успех.

Риби

Самохвалството и гордостта са чужди на Рибите. Те често удивляват приятелите си с предпочитанията и рядко се изявяват на винената карта. Любимата им напитка си остава абсентът, който не търпи униние и сивота. С помощта на този алкохол представителите на знака разкриват нови граници на характера си и с удоволствие прекарват времето си в компанията на приятели.