729,90 лв. трябва да плати „Мобилтел“ на клиентка за това, че фирмата отказала ремонт на гаранционен телефон, реши Районният съд. През декември 2014 година Н.Г. купила телефон „LG“ на детето си. Платила в брой цялата сума, но синът й не се радвал и година на новата си придобивка. В началото на ноември 2015 телефонът отказал и жената го занесла в магазина, за да се ползва от гаранцията. 
На 27 ноември го получила обратно, но само седмица по-късно той дал нов дефект. Понякога отсрещната страна не чувала нищо или пък апаратът се рестартирал сам. За този проблем не последвало оплакване, докато през февруари смартфонът съвсем се повредил и работел само когато е включен за зареждане. 
Втората рекламация също била приета в магазина, но навръх 8 март на жената се обадил техник от сервиза, за да я „зарадва“, че безплатен ремонт няма да бъде извършен, тъй като телефонът бил мокрен, а дъното корозирало. 
Последвала жалба в Комисията за защита на потребителите, откъдето издали предписание на „Мтел“ да ремонтират апарата, но оттам отказали. 
Това отвело спора в съда. Решаваща за изхода му се оказала експертизата на вещото лице, според което навлажняването е станало в самия сервиз, тъй като при предаването на апарата в магазина индикаторите за влага не били активирани. С това се съгласил и съдът, тъй като при описанието на телефона и повредите му при приемането му за ремонт, никъде не било посочено, че индикаторите са намокрени, а те били видими и за неспециалисти. 
Решението на Районния съд не е окончателно и може да се обжалва пред Окръжния съд.