Два акта за отказано съдействие на проверяващите от Инспекцията по труда са връчени на длъжностни лица в Корабостроителницата, съобщи вчера Светлана Лазарова от ИТ. 
Колегата, който прави проверката, не може да получи документите, за да приключи работата си и да издаде предписания за изплащане на заплатите на бившите вече работници, каза Лазарова. 
В момента е поканен и работодателят, за да му бъде съставен акт за същото нещо - за това, че не оказва съдействие, добави главният инспектор в ИТ. Тя припомни, че всички работници са с прекратени трудови договори, а самата Корабостроителница е запечатана. 
Продължава работата на инспекцията и по случай с трудовата злополука от началото на юни, когато в предприятие за производство на растителни масла работник, който почиствал цеха, падна от 3 метра височина заради липсващ панел в решетката. Човекът, който е със счупен таз, ще се възстанови, но след като проверката приключи, ще се произнесем чия е вината и как тя ще бъде компенсирана, увери Лазарова.