16-годишният Синан Джепов от Сливо поле изумява Го професионалистите от цял свят с невероятния си талант, а Белгийската Го федерация го нарече българският гений. Логическата игра Го е създадена преди повече от 4300 години в Древен Китай. Смята се за първата логическа игра, създадена от човека. Има прости правила и дълбока стратегия, безброй варианти на разиграване, за които се твърди, че броят им е число, два пъти по-дълго от това на предполагаемия брой атоми във вселената. Синан успява сам да се научи да я играе, като за една година дори стига ниво 4 дан. Възходът на тийнейджъра е удивителeн, тъй като повечето професионалисти в тази област започват да се учат още от деца и отделят изключително много време и ресурси за уроци.
Синан е възпитаник на Гимназията по икономика „Елиас Канети“. През 2015 г. младежът печели турнира по Го в Русе, в оспорвана игра със състезатели Русе, София и Варна. Следващата 2016 г. той получава квалификация за световния турнир по Го, който се проведе в японската столица Токио. Тогава младежът се класира на престижното шесто място, което безапелационно го прави най-добрия в Европа. Защото останалите участници в турнира, които имат по-добри резултати от Синан, са от азиатските държави, където играта е традиционна и широко разпространена. 
Талантът на тийнейджъра и неговото невероятно представяне на Европейското младежко първенство тази година в групата участници под 20 години бяха отбелязани и от Белгийската Го Федерация, която в статия, посветена на първенството и публикувана в сайта gofed.be, го нарича българският гений. 
16-годишното момче от Сливо поле всъщност е единственият състезател, който представя България на международни турнири. Голяма част от разходите обаче се поемат от семейството на Синан, тъй като българската Го асоциация не може да поеме изцяло разноските по неговите участия. Поради тази причина момчето дава онлайн уроци на играчи от Русия, Франция, Бразилия, Турция и Румъния. Приходите от тях обаче не са достатъчни, за да може да продължи развитието си. 
Наред с това Синан предлага и безплатни уроци 2-3 пъти месечно, за да помага на млади играчи с ограничени финансови възможности да се развиват. В лекциите му участват около 50 души от цял свят.