Диян Христов Димов е роден на 27 септември 1985 година в Русе. Изминава пътя като футболист във всички възрастови формации на „Дунав“. Като юноша треньорите разчитат на него повече в ролята на нападател, може би защото има великолепен ръст за таран /191 сантиметра/. И бележи много голове - по 5, 6, 7! 
От 2004 до 2007 година играе вече в мъжкия отбор, където е изтеглен като опорен халф. Заради широката му крачка и биткаджийския му характер феновете веднага започват да го сравняват с французина Патрик Виейра, който по онова време е като истински тайфун на същата позиция в „Арсенал“. С времето „й“-то отпада и привържениците на „Дунав“ го наричат кратко и ясно - Виерата! Ако попитате някой фен за Димов, отговорът му ще е „Виерата“.
За зла участ и по български образец някой решава в един слънчев ден, че Димов няма класата за „Дунав“. Така съдбата го праща в „Бенковски“ /Бяла/, където губи две безценни години в развитието си. Но и там е номер 1 в битката за средата на терена, затова и в Бяла го считат едва ли не за свой. 
През 2009 година се завръща в „Дунав“. После хваща окото на архитектите на новия проект „Лудогорец“. С разградчани влиза в „А“ група. Нататък играе един сезон за „Светкавица“ /Търговище/, също в „А“ група. За кратко е и в „Етър“ /пак „А“ група/. Има мач и половина за „Аристон“, но сърцето го тегли към родния клуб.
Третият период на Диян Димов в „Дунав“ започва през 2013 година. Отборът отпада злощастно и почти насила през 2014-а.
Рекапитулацията нататък е титла в турнира за купата на Аматьорската лига, стремглаво изкачване в „Б“ и промоция в „А“ група. 
С основен играч Диян Димов и капитанската лента на ръката му.
Виерата!