„Дунав“ ще гостува на „Септември“ /София/ в стартовия кръг от новото първенство на Първа лига, стана ясно след тегления вчера жребий. Представители на дунавци при завъртане на топките в урните бяха администраторът Огнян Цветанов и членът на контролния съвет на русенския клуб Андрей Кючуков.  
След гостуването на новака в елитната дивизия „Дунав“ ще бъде домакин на „Берое“. Есенните мачове срещу грандовете ще са в 5-ия кръг срещу „Левски“ в столицата, ведната след това в 6-ия кръг срещу „Лудогорец“ в Русе и в 10-ия срещу ЦСКА в София.
Разбира се, по традиция от последните два сезона БФС не е готов все още с датите и часовете на мачовете. „Истинската“ програма ще се подава на час по лъжичка в рамките на два-три до 4 кръга напред след консултации с фирмата, която държи телевизионните права - „Про Медия“. И понеже тази фирма дирижира тотално парада, а и по правило излъчва всички двубои, никак не са изключени нови „вълнуващи“ мачове в делнични дни и странни часове.
Най-хубавото е, че „Про Медия“ ще зареди касите на футболните клубове с определени суми според класирането на отборите в първенството.  
Програмата за есенния сезон: 
1-и кръг - „Септември“-“Дунав“
2-и - „Дунав“-“Берое“ 
3-и - „Черно море“-“Дунав“
4-и - „Дунав“-“Етър“
5-и - „Левски“-“Дунав“
6-и - „Дунав“-“Лудогорец“ 
7-и - „Локомотив“-“Дунав“ 
8-и - „Дунав“-“Витоша“ 
9-и - „Верея“-“Дунав“
10-и - ЦСКА-“Дунав“
11-и - „Дунав“-“Пирин“ 
12-и - „Славия“-“Дунав“
Новият шампионат стартира на 14 юли. Есенният дял от първенството ще завърши на 8-11 декември. Шампионатът ще се поднови на 16-19 февруари 2018 г.