Отсъствието на ключов свидетел стана причина за отлагане на делото срещу трима вече бивши пътни полицаи. Румен Бонев, Николай Иванов и Пламен Иванов са обвинени, че са искали и вземали подкупи от румънски шофьори.
Тримата са част от десетте катаджии, които бяха уволнени през февруари 2012 г. по обвинение в рекет на пътя. В последствие четирима от тях останаха извън подозрение, но срещу останалите шестима работата на разследващите продължава, като обвинителните актове срещу първите трима вече са в съда. До залавянето на групата се стигна през лятото на 2012 г., след сигнали на изнудваните за пари румънци. Според жалещите се те били притискани редовно и вече почти се примирили, но след като „тарифата“ скочила, решили да се оплачат. 
Така се стигнало до операцията на дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР. Цивилни полицаи с дачии с румънски регистрации започнали да обикалят около Русе, като умишлено превишавали скоростта, щом видят екип на КАТ. Така се стигало до спиране и искане на пари, които тайните ченгета давали на колегите си, а те ги прибирали, без да разберат, че приготвеният за тях капан безшумно щраква. 
Тръгналото вчера дело обаче продължи само няколко минути, тъй като основният свидетел Сорин Димитреску не беше в залата. Предстои той да бъде издирен чрез съдебна поръчка до Румъния, за да се яви в Съдебната палата в Русе за следващото заседание на 27 септември.