Френският посланик Ерик Льобедел посети в петък най-големия френски инвеститор в страната и един от най-големите работодатели в русенския регион - „Монтюпе“. Висшият дипломат изрази изненада, че завод на такова високо ниво и следващ всички нормативи в България и ЕС, може да бъде обвиняван за лошото качество на въздуха в Русе. Той сподели своите лични впечатления, подкрепени от официални писма от администрацията, показващи ясно, че всички измервания направени в и около „Монтюпе“ са в пъти под позволените за ЕС норми, посочиха в официално съобщение от компанията. 
Посещението на производството позволи на посланика да се запознае отблизо с последните технологии, използвани в него, следвайки последните ЕС стандарти. 
„Монтюпе е най-модерният износител на технологии произведени в България. Впечатлен съм от качеството и нивото на работа“, сподели посланикът. 
Ерик Льобедел изрази своето възхищение към приноса на компанията в изграждането на добрия имидж на продуктите произведени в България и видимостта, която дава на страната ни по света - в индустриално и бизнес направление, се казва още в прессъобщението.