Ключова свидетелка по точещото се от две години дело за отвличане ще трябва да премине през психиатрична експертиза. Това реши съдът, след четирикратните промени на показанията на Милица Милчева - собственичката на колата, с която обвиняемият Славомир Стоичков и бившата му приятелка Невена Русева пристигнали в Писанец. Там са се разиграли сцени като от филм на ужасите, но без дубльори и фалшива кръв, твърди обвинението.
Според прокуратурата Славомир отвлякъл от ревност приятелката си Невена, която е искала да го изостави. Първо я завел във вилата на баба си край Търговище, откъдето са и двамата. След побой я върнал в града. Там се срещнали с Милица, приятелка на Невена и братовчедка на Славомир. Тя предложила да закара Невена до дома й с аудито си, но Славомир отказал, принудил момичетата да влязат в колата, а той седнал зад волана. След няколко обиколки на Търговище пуснал Милица, а с Невена продължил към Писанец. Пак според обвинителния акт младежът се опитал да се хвърли с колата от моста край селото и двамата да загинат заедно, но се блъснал в заграждения и само повредил автомобила. Двамата продължили пеша към Писанец, където се настанили в къща за гости. Прекарали една нощ в нея, но на другия ден полицията ги открила и обградила къщата. Тогава Славомир взел нож, с който искал да убие Невена и да се самоубие. В страха си тя скочила от прозореца на стаята на втория етаж и паднала в краката на единия от полицаите. При това получила много сериозни наранявания, но медиците я спасили. 
Заради преживяното Невена поиска обезщетение от бившия си любим - 35 000 лева за имуществени вреди и 15 000 за причинените й увреждания. 
Вчерашните свидетели обаче не се изказаха в нейна полза. Николай Йорднов, към когото първо са се обърнали за подслон в Писанец, подчерта, че двамата са изглеждали като нормална влюбена двойка. Лилия Добрева, която твърди, че е присъствала на среща между Невена, Милица и майката на Славомир Дияна заяви, че двете момичета са се извинили на жената и са й казали, че са дали лъжливи показания под натиска на сестрата на Невена и на бащата на детето й. Самата Невена пък не присъства на делото, но беше изпратила писмо, в което моли гражданският й иск да бъде уважен, а Славомир осъден. Той вече получи 12 години затвор, а сега е под домашен арест.
Делото, което за втори път се гледа от Окръжния съд в Русе, след като беше върнато от Апелативния във Велико Търново, продължава на 23 октомври, когато трябва да бъде освидетелствана Милица, за да стане ясно дали може да дава годни показания. Ако тя не бъде открита на адреса си в Търговище, ще бъде търсена от МВР и доведена принудително, реши съдът.