Час и половина бе разпитван вчера пред съда старши полицай Анастасов от Русе, който през март 2012 година е участвал в обиска на апартамента и задържането на варненския общински служител Ивайло Костов. Костов заедно с екстрасенса Божидар Караджов бяха първите задържани по аферата „Щастливото бебе“. По-късно обвинения бяха повдигнати и на още четирима души, замесени в схемата за рекет и измама на собственика на веригата магазини „Щастливото бебе“ Петър Петров. Това са бизнесменът от Русе Камен Георгиев, приятелката му Десислава Иванова, както и двама студенти - Илиян Богданов и Георги Нейчев. Обвиненията срещу тях са, че са изнудвали бизнесмена за общо 260 000 лева, като един от подсъдимите се е представял за прокурор. Той предлагал услугите си на Петров, за да го отърве от дело за пране на пари.
За втори път свидетелката Карина Кръстева не дойде да даде показания в залата, затова бе обявена за национално издирване. Тя е един от хората, чиято версия за обиска на апартамента на Костов не е чута, а е от съществено значение за изясняване на обстоятелства по делото. От нея се очаква да даде информация за намирането на телефоните, от които мнимият прокурор е звънял на бизнесмена. Вчера от разпита на полицай Анастасов стана ясно, че той е първият, който е видял скритите между саксии на етажната площадка пред дома на Костов два джиесема. Около откриването им обаче се появяват много въпросителни, които търсят отговори.
Дали Кръстева ще бъде открита от полицейските органи и ще разкаже какво е видяла в деня на обиска на жилището на Костов, ще стане ясно на 17 януари, когато делото ще продължи.
Сагата влезе в съдебна зала в края на май тази година след многобройни опити за отлагането й.