По-горна инстанция ще гледа присъда на Окръжния съд за теглене на пари от чужда банкова карта. Апелативните магистрати ще преценяват, правилно ли е решението на колегите им от Русе, с което те са признали за виновна Антоанета Р. за посегателството над чуждата сметка, но я оправдали по второто обвинение на прокуратурата - че след като е намерила кредитната карта на своя колежка и 50 лева, които жената случайто изтървала, не ги е върнала на собственичката, нито ги е предала в МВР в 7-дневен срок, какъвто е законът. Повторното гледане на делото е в понеделник. 
Случаят е от май миналата година и е станал в село Брестовица. От дамската чанта на Ю.И. случайно паднали банковата й карта и 50 лева. Антоанета Р. ги видяла, но вместо да ги върне на колежката си, с която се познавали много добре, решила, че е ударила джакпота и може да си харчи чуждите пари на воля. Само за 5 дни успяла да изтегли 2400 лева от банкомати в Русе и в Бяла. Златният дъжд обаче внезапно секнал, когато Ю.И. видяла, че картата й липсва. Веднага се обадила в банката, откъдето научила, че някой сериозно се е облажил с нейните пари. Последвало позвъняване и до полицията, която набързо открила крадлата по записите от камерите на банкоматите. Ю.И. обаче така и не видяла парите си, въпреки че Антоанета Р. се зарекла, че ще й ги върне. 
Делото приключило с присъда от 1 г. и 4 месеца условно с 3 години изпитателен срок. От това не била доволна прокуратурата, която пуснала протеста до втората инстанция.