14-годишен сирак е грабителят на 19.80 лева и карта за градския транспорт от две 12-годишни момчeта на ул.“Тулча“ на 31 май. „Утро“ разказа подборно за случая. В ранния следобед децата се качили на автобус от спирка в „Дружба 3“, а на следващата от бул.“Христо Ботев“ в рейса влязъл и по-големият М.Р. Баткото поискал телефон да се обади, но петокласниците отвърнали, че нямат предплатени минути в картите си. Когато кондукторката проверявала билетите, М.Р. забелязал, че едното дете вади карта от силиконовата обвивка на телефона си, където имало и банкноти.
На спирката малко преди кръстовище „Олимп“ трите момчета слезли. По-малките се насочили към бул.“Тулча“, но М.Р. ги заставил да спрат, поискал им пари и ударил едното момче с юмрук в ребрата. Телефонът му паднал на земята, М.Р. го вдигнал извадил 19.80 лева от обвивката и картата за градския транспорт и изчезнал.
В 14.40 часа ограбеното дете се оплакало в полицията и дало описание на нападателя. Полицаите от Второ РПУ веднага се насочили към известния с белите си М.Р. Тийнейджърът останал без родители и никой не го контролирал, но в момента е поставен под полицейска закрила.
Разкрити са извършителите и на още един грабеж, който не е съобщаван от полицията. На 28 май около 14.30 часа на бул.“Цар Освободител“ двама младежи със заплаха, че ще наръган с нож 14-годишно хлапе, ако не им даде мобилния си телефон, му отнели апарат „Алкател“ за 200 лева. По дадените описания криминалисти от Първо РПУ издирили 16-годишния П.Д. и с шест години по-големия С.Ч., които имали зад гърба си и други криминални прояви. Задържаните доброволно предали откраднатия GSM.