Административният съд в Русе остави без разглеждане жалбата, подадена от деветима русенци, с която се оспорва като незаконосъобразно решението на Общинския съвет за учредяване на безвъзмездно право на ползване на Летище Русе. Нито един от жалбоподателите не е посочил какъв е неговия пряк и личен интерес и как той непосредствено е засегнат. Прекратено е и производството по административното дело.
В жалбата се искаше от съда да отмени решението заради допуснати съществени административни нарушения.  От своя страна Общинският съвет е изразил становище за недопустимост на жалбата, като се твърди липса на правен интерес. По делото е постъпила молба от „Еърпорт Русе“ ООД, което ще управлява летището, да бъде конституирано като заинтересована страна.
Както „Утро“ писа, съдът е указал всеки от жалбоподателите да представи доказателства за наличието на правен интерес от обжалване на решението на ОбС-Русе. В противен случай жалбата ще бъде оставена без разглеждане.
В указания срок е постъпила молба само от един от жалбоподателите в лично качество и в качеството на пълномощник на още двама души. В молбата на практика не са изложени нови факти и обстоятелства. Нито един от жалбоподателите, оспорили процесното решение на ОбС Русе, няма правен интерес от оспорването по предвидения ред.
Определението може да се обжалва с частна жалба пред Върховния административен съд.