Nissan X-Trail е най-продаваният в света SUV, а УЕФА Шампионска лига е най-големият в света спортен турнир. И така, има ли по-добро място за началото на следващата глава от историята на успеха на Nissan X-Trail от това ексклузивно събитие, няколко часа преди самия финал в Кардиф в края на миналата седмица?
Най-големият модел в кросоувър гамата на „Нисан“ предлага 
актуализации, които допълнително подобряват неговото качество и финес
Откроим и мощен нов дизайн, по-качествен интериор с желани нови характеристики и иновативни нови технологии, които правят живота на път още по-безопасен.
Налице са също нови нива на практичност за клиентите като функцията за безконтактен контрол на електрическата врата на багажника, която се отваря с поставяне на крака под задната броня!
Подобренията по X-Trail, мултифункционалният 5- или 7-местен кросоувър, се базират на обратната връзка от клиентите. Те са проектирани с цел да заздравят позицията му на перфектния автомобил за семейни приключения.
Промените в предната част на X-Trail включват по-широка „V-motion“ радиаторна решетка, нов дизайн на бронята, по-голямата част от която е изпълнена в цвета на купето, като е добавен и нов черен гланц.
Ревизираните блокове на фаровете включват модерна нова визия на „бумеранг“ дневния светлинен подпис на X-Trail. Има по-голяма дизайнерска разлика между халогенните и full LED фаровете, които за пръв път разчитат на Adaptive Front Lighting System (AFS). Фаровете за мъгла са вече правоъгълни, а не кръгли както до момента.
Бронята отзад също е променена, за да се придаде по-мощен вид, с нови хромирани детайли. Светлинният подпис е full LED. Профилът на X-Trail е подобрен с нови 17- и 18-инчови джанти, плюс хромирана лайстна под вратите при топ нивото на оборудване Tekna.
Подобренията в интериора 
включват нов D-образен волан, който улеснява влизането и излизането на шофьора във и от автомобила. Предлагайки подобрена видимост към контролните прибори, воланът се характеризира с нови, лесни за използване 4-посочни контролери, които намаляват времето, в което водачът сваля поглед от пътя. За пръв път той идва и с функция за отопление.
В купето са използвани нови материали, включително нови седалки, при които кожената тапицерия е с по-високо качество. За пръв път се предлага възможност за подгряване на предните и задните седалки. Като допълнителна екстра във версията Tekna се предлага поразяващ черно-светлокафяв кожен интериор.
Отразявайки клиентските желания за превъзходно аудио изживяване, нивото на оборудване Tekna вече предлага стандартно напълно нова аудио система BOSE Premium с осем високоговорителя.
За пръв път стандартно се предлага дигитално радио DAB, докато сателитната навигация NissanConnect със сензорен екран включва интелигентен нов интерфейс, чиято визия наподобява повече тази на приложение с цел улесняване работата с него. В комплект върви нова антена тип „перка на акула“, чиято цел е да подобри приемането на сигнала, а също и да придаде по-модерен външен облик.
Гъвкавостта на интериора на новия X-Trail го прави перфектен за приключенски настроените семейства.
Моделът предлага 
изключителен простор и комфорт
включително най-голямото пространство в областта на коленете на втория ред седалки. Автомобилът разполага с интелигентни решения за съхранение и практични функции, като например плъзгаща се или накланяща се функционалност на втория ред седалки.
Благодарение на промененото вътрешно оформление, багажникът на новия X-Trail е по-голям от преди, като обемът му при 5-местната версия е нараснал от 550 на 565 литра (VDA). Товарното пространство при сгънати седалки нараства до 1996 литра.
Всеки багажник на X-Trail идва с иновативната Luggage Board System на Nissan, която позволява рафтовете и разделителите да се подреждат в девет различни конфигурации. Тук влиза и скрито отделение за съхранение на ценни вещи далеч от хорските очи, което също така го превръща в идеална основа за семейна почивка на открито.
За шофьорите, търсещи нови нива на гъвкавост и по-голяма свобода, през 2018 
новият Nissan X-Trail ще се предлага с технологията за автономно управление ProPILOT
Тази технология ще контролира волана, ускорението и спирането при магистрално движение в една лента, в много натоварен трафик и при движение с висока скорост.
Това е една от многото системи на Nissan Intelligent Mobility, която се предлага за пръв път в новия X-Trail. Другите включват Intelligent Emergency Braking с Pedestrian Recognition и Rear Cross Traffic Alert. Ако водачът опита да потегли назад, когато бъде засечен автомобил, системата издава визуални и звукови предупреждения.
Гамата от три ефикасни двигателя на X-Trail се запазва, включваща дебютиралия през миналата година 2,0-литров дизел с мощност 177 к.с. Това означава, че клиентите могат да изберат перфектния за своите нужди X-Trail, имайки избор от бензинов или дизелов двигател с ниска и висока мощност, 6-степенна механична или автоматична CVT XTronic трансмисия, 2WD или 4WD, пет или седем седалки.
„Нисан“ е официалният автомобилен партньор на УЕФА Шампионска лига, а футболът е игра, в която се влюбени семейства по целия свят. Какво по-добро място за представянето на новия X-Trail - 
перфектният автомобил за семействата с приключенски дух - 
от финала в Кардиф“, коментира Филип Сайлард, старши вицепрезидент Продажби и маркетинг в Nissan Европа.
Включвайки САЩ, където X-Trail се продава под името Rogue, от 2000 година до момента, когато дебютира първото поколение на модела, са продадени над 3,7 млн. автомобила. В това число влизат почти половин милион автомобила в Европа, където X-Trail остава изключително популярен.
От лансирането на третото поколение на модела през 2014 са продадени почти 115 000 бройки в Европа, като търсенето нараства значително година след година; продажбите се удвояват от 2014 до 2015, а общият ръст скача с още 40% през следващата година.
През фискалната 2016 година X-Trail (включително Rogue) е най-популярният в света SUV, реализиран в тираж от 766 000 бройки - повече от всеки други конкурентен модел.
Новият Nissan X-Trail влиза в продажби през август 2017.