Дядо Коледа, придружен от своите помощнички Снежанка и Камбанка, пристигна в Разград за радост на малки и големи. Заедно с талантливите деца на града, добрият старец, кметът Добрин Добрев и световния ученически шампион по лека атлетика Лъчезар Вълчев запалиха светлините на коледната елха. След обратно броене деветметровият смърч засия със светлината на хиляди лампички, разноцветни топки и светещи гирлянди. В очакване на събитието малчуганите се забавляваха на площада с актьорите от Театрално-музикалния център, възпитаниците на Музикалната школа „Илия Бърнев“ към Народно читалище “Развитие 1869“, младите таланти от Арт училище „Енджой“, Школата по Кей-поп, Танцова формация “Феникс“ и на класа по поп пеене към Центъра за работа с деца. 
„Радвам се, че съм гост в този хубав град, в който има толкова послушни деца“, се обърна към момчетата и момичетата белобрадият старец. Той посочи, че тези, които все още не са си написали писмата до Дядо Коледа могат да го направят през следващите дни и да ги пуснат в пощенската кутия, поставена в близост до коледното дръвче.
Кметът Добрин Добрев отправи поздрав за предстоящите светли празници. Той пожела на всички здраве, а светлините на коледната елха да донесат топлина, надежда, обич и уют във всеки дом. 
Със запалване на светлините на елхата се постави и началото на проявите в празничния календар на община Разград за декември. На площада пред Общинския културен център е поставена коледна къщичка, декорирана като кът за снимки, където по няколко часа всеки ден Дядо Коледа ще чака малчуганите, за да се снимат с него. По желание на родителите добрият старец ще може да раздаде и подаръците на техните деца. На централния градски площад е разположен и базар с дървени къщички. В тях разградчани могат да намерят търсените коледни подаръци и други артикули.