Знае ли обществеността, че в Русе барелеф на една от най-великите личности в българската история - Христо Ботев, освен пред едноименната гимназия, има и до спирката под Симовата мелница на един от основните булеварди, носещ името на революционера? И не би ли трябвало и там също да се отдава почит и да се полагат цветя? С тези два въпроса се обърна към редакцията на „Утро“ Никола Мутафов. 
Отдава се почит пред барелефа на гимназията, която носи името на бележития поет Христо Ботев, а от тази година и пред Мемориала на загиналите във войните за национално обединение на „Александровска“, но никой не се сеща да положи цвете на този каменен барелеф, коментира гражданинът. Той настоява пред скулптурното изображение по бул. „Христо Ботев“ да се направи постамент за цветя, където русенци да сведат глава пред подвига на Ботев. 
Каменният барелеф е разположен на тротоара по бул. „Христо Ботев“ в непосредствена близост до натовареното пътно платно и не е подходящо място за отдаване на почит. Това казаха от общинска администрация.