Русе е един от седемте български града, които ще се еъстезават за титлата „Технологичен град на годината“ в конкурса Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017, организиран от Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ). Целта е да отличи съвместните усилия на местна власт, бизнес и университети за създаването и развитието на най-добри условия за растеж на аутсорсинг  и ИТ сектора в конкретния град. Останалите номинирани от двете асоциация градове са Велико Търново, Благоевград, Бургас, Варна, Пловдив и София.
Градът победител ще определят чрез гласуване над 120 водещи високотехнологични компании в страната.
Членовете на БАА и БАСКОМ ще отличат и кандидатурите в „Технологична бизнес сграда на годината“, категорията на която обръща внимание на най-добрите решения за създаване на оптимални работни условия за бизнеса. Останалите категории са „Технологични иновации“, „Технологичен работодател на годината“, „Доставчик на аутсорсинг услуги на годината“, „Център за споделяне на услуги на годината“, „ИТ продукт“, „ИТ проект“, „Софтуерна компания на годината“ и „Стартираща компания на годината. Победителите в тях ще бъдат определени от международно жури.
Кои са най-добрите в аутсорсинг и ИТ сектора у нас ще стане известно на официална церемония на 16 юни в хотел „Приморец“, Бургас.