Млади русенски художници ще покажат своите арт асоциации с пандемията с Ковид-19, която блокира не само социалния и икономическия, но най-вече творческия живот от март досега. 16 художници, музиканти, фотографи ще се съберат на 28 август от 18 ч в Художествената галерия на „Борисова“ 39 и ще рисуват, ще създават заедно и поотделно арт инсталации, черпейки вдъхновение от този извънредно мрачен период в съвременната действителност. 
Организацията - събирането на младите автор, е поверено на младата художничка Ина Валентинова, а за техническата част - осигуряването на бои, платна и всичко необходимо, се е погрижила Художествената галерия. Проектът е защитен от галерията на тазгодишната сесия за художествени идеи по общинската програма „Култура“, откъдето идва и финансирането на събитието. 
Част от имената на участниците са известни на публиката, други ще се появят за първи път в публичното пространство. Радваме се да дадем възможност за изява на най-младите автори, каза директорката на Художествената галерия Елена Великова. След като изложбата приключи на 9 септември, по-голямата част от творбите ще бъдат дарени на Инфекциозното отделение в УМБАЛ „Канев“, уточни тя.