Футболистът на „Дунав“ Самир Аясс призна, че не е очаквал русенският отбор да стигне толкова далеч в класирането на Първа лига. Халфът, който се присъедини към тима след сравнително краткия си втори престой в родния ЦСКА, бе избран за играч на 36-ия кръг. Тогава той вкара победен гол с глава точно в мача срещу „армейците“. 
„Поздравявам колегите си, защото без тях нямаше да получа това признание. Надявам се да продължим с добрите игри и през следващия сезон“, пожела си Аясс, който отново бе повикан в националния отбор на Ливан. По тази причина той ще се присъедини малко по-късно към започващия на 12 юни лагер на „Дунав“ в Трявна. 
„Факт, играхме по-добре като гости, но дано сме се отпушили след домашната победа срещу ЦСКА. Най-важната сила на „Дунав“ е колективът. Нито един от моите съотборници не може да го отрече. Голяма е и ролята на Веско Великов - той е добър човек и треньор. Великов умее да ни зарежда със спокойствие. Иначе като отбор играхме мач за мач, наслаждавахме се и повечето ни идеи се получаваха. Ние сме клубът с най-ниския бюджет в Първа лига, а завършихме на четвърто място. Най-тежкият момент бе мачът с „Берое“ в началото на пролетния сезон, когато загубихме с 0:4. Успяхме обаче да се вдигнем и след това записахме 9 победи. Надявам се, че ако играем в Лига Европа, да ни се падне благоприятен съперник, да го отстраним и да продължим с историята на „Дунав“, обясни Самир.
Той добави, че договорът му с русенския отбор е за още една година и по него на този етап няма корекции. Според техничаря „повечето момчета ще останат в Русе и през идната кампания“.    
Голямата ми мечта е да играем в испанското първенство, а любимият ми отбор е „Реал“ /Мадрид/, разкри Самир, който коментира и формата на първенството в Първа лига. 
„Странен формат. Надявам се да го променят. Отбор като „Монтана“, който не играеше добре през целия сезон, стигна до бараж и можеше да се спаси“, даде пример футболистът.