Халфът на „Дунав“ Самир Аясс може да премине в тим от Ливан, първи писа „Утро“. По-новата информация е, че става въпрос за отбора на „Ал Ахед“, шампион на страната. За да разберем повече, потърсихме изпълнителния директор на ФК „Дунав“ Ивайло Петков.

- Г-н Петков, какво точно става с Аясс?
- Не знам откъде медиите научиха за тази новина. Нашата политика е да не обявяваме каквото и да е било, ако няма официален резултат. Да, Аясс ще пътува за Ливан, но има ли смисъл да коментираме, ако не бъде подписан договор! Представете си, че не се разбере по условията си и се върне. Ето по тази причина нямаме навика да говорим предварително. 
- Да речем, че Самир бъде продаден. Ще търсите ли негов заместник?
- Мисля, че се подсигурихме с по двама футболисти на всеки пост. Специално нов човек на конкретна позиция няма да търсим. Не казвам, че ако излезе футболист, който би паснал за „Дунав“ като качества и финансови параметри, няма да направим съответните постъпки. Напротив. Затова - нека да го кажа така - за нас трансферният прозорец си остава отворен, без да участваме на всяка цена в привличането на още играчи. 
- Младежът Сонер Хюсеин ще стане ли футболист на „Локомотив“ /Русе/?
- Сонер е перспективен нападател, но му трябват мачове. Само с тренировки няма да стане. Трябва да се развива. Идеята е да трупа опит в мъжкия футбол, независимо че става дума за отбор в Трета лига. С него ще процедираме по следния начин - ще тренира през седмицата с мъжкия тим на „Дунав“, а в събота ще играе за „Локомотив“. Старши треньорът ще преценява от какво се нуждае в подготовката - от тактическа тренировка или от нещо друго. Важното е да играе редовно, пък било то и в „Локомотнив“ /Русе/. Когато треньорът прецени, че е готов за първия тим на „Дунав“, ще бъде на негово разположение.