Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов удължи договора си с „Дунав“. Роденият в романтичното балканско градче Елена 40-годишен наставник работи в Русе за трети пореден сезон. Под негово ръководство „Дунав“ направи огромен скок от Трета до Първа лига. Той може би е единственият български специалист в съвременната история на българския футбол, задържал се  толкова дълго време в един клуб. Това е прецедент за разлика, да речем, от Англия, където знаменитият Алекс Фъргюсън води „Манчестър Юнайтед“ от 1986 до 2013 година. При това след като в първия си сезон при „червените дяволи“ сър Алекс е бил пред уволнение заради слаби резултати.
Вчера „Утро“ разговаря с Веско Великов.

- Веско, за какъв срок е новият договор?
- Контрактът ми беше до лятото на 2018 година, сега ще е до 2019-а. 
- Помня, че когато пристигна в „Дунав“ преди 3 години, ми каза в неофициален разговор: „Искам да помогна за възраждането на футбола в Русе и да направя име като треньор“. Какво успя да сториш оттогава досега?
- За себе си няма какво да говоря, защото постигнатото дотук не се дължи само на моя труд. Приносът е на екипа ми, на ръководството и най-вече на футболистите. Без публиката също не може. Тя е основен фактор. Няма ли фенове и интерес към отбора, всичко е безсмислено. Без екипна работа нищо не може да стане. Радвам се, че основната цел - „Дунав“ да бъде забелязан на футболната карта в България - е факт. Ето, вече дори мечтаем за участие в Лига Европа. Кой си го мислеше преди 3 години? През това време минахме и през периоди на известни разочарования - мнозина не ни вярваха, подсмихваха се и подценяваха качествата ни, но дадохме всичко, за да ги опровергаем. 
- Какво си мислеше, когато преподписа договора?
- Че като старши треньор на „Дунав“ тепърва ме чака много и недовършена работа. Че ще се опитам да реализирам идеите си в още по-голяма степен. Преподписах договора с голямо желание. Освен това усещам подкрепата на феновете и на всички, които обичат „Дунав“. Тази подкрепа дава допълнителна мотивация.
- Как в такъв случай вървят задачите по селекцията?
- Нека да мине мачът срещу ЦСКА. Има време да говорим и по тази тема.
- Има ли нещо, което да те притеснява?
- Базата за подготовка е мъчителен проблем. Но ръководството прави постъпки и работи на дело в тази посока. 
- Успех!
- Благодаря!