Виртуозите Веско Ешкенази и Вероника Тодорова ще изнесат с Плевенската филхармония в Русе изключителния си концерт „В света на музиката“, който миналата година премина с голям успех през няколко града в страната. Тази година турнето продължава и в него вече ще гостува в града на 18 юли. 
Диригент е маестро Георги Милтиядов. Включени са произведения както от класическата оркестрова палитра, така и заглавия от популярната музика в аранжимент за симфоничен оркестър и солисти. Ще звучат творби от Йохан Себастиан Бах, Антонио Вивалди, Волфганг Амадеус Моцарт, Арам Хачатурян, Петко Стайнов, Ренцо Руджери, Астор Пиацола, Енио Мориконе, Джон Уилямс, Майкъл Джексън, „Куин“.
Васко Ешкенази не се нуждае от представяне. От 2000 година концермайсторът на Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам, желан гост на всички световни сцени, свири на цигулка „Гуарнери дел Джезу“ (Guarneri del Gesu) от 1738, предоставена му от анонимен спонсор в Нидерландия.
Вероника Тодорова започва обучението си по акордеон при Мариета Жекова в Музикалната школа в Троян, след което продължава в Дийц (Германия). Носителка е на множество национални и международни награди. През 2020-а, след 17 години зад граница, изпълнителката се връща в родината, основава Международен фестивал на музиката и изкуствата „Jam on the river“ в Дебнево и заявява своето място и на българската сцена. Изпълнява широкоспектърен репертоар от барок, класика и танго-нуево до собствени композиции и етно-джаз.
Георги Милтиядов е пианист, композитор, аранжор, оркестратор и диригент, е роден в Бургас през 1998 г. Завършва НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ в родния си град със специалност „Пиано“ и продължава обучението си в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ в София със специалност „Оперно-симфонично дирижиране“. Завършил е майсторски клас по дирижиране на Георги Димитров. Автор е на над 400 аранжимента и оркестрации за различни състави, сред които и Държавна опера - Русе.