Професионалните футболисти от Първа и Втора лига посочиха наставника на „Дунав“ Веселин Великов за треньор №3 на сезона. Голямото признание дойде в дебютния сезон за русенския отбор в елитната дивизия. Великов получи специална статуетка на церемония в София. След завръщането му в Русе „Утро“ разговаря с него.

- Веско, честито! Как ще коментираш факта, че си в Топ 3 на българския футбол?
- Благодаря! Признанието ме радва. Веднага искам да кажа, че тази награда е за ФК „Дунав“ и най-вече за футболистите от нашия отбор. Основната заслуга е тяхна и този приз е за тях. Удовлетворен съм най-вече, че участие в анкетата взеха действащи играчи, хора, които са наясно с футбола.  
- Разменихте ли думи с треньор №1 и №2 Георги Дерменджиев и Николай Киров?
- Разговор с Дерменджиев нямаше. Николай Киров дойде при мене и ме поздрави. Поговорихме си с Марселиньо, Владо Стоянов, Кирил Десподов. Аз си тръгнах веднага след награждаването и не останах за партито.  
- Спадна ли тонусът в отбора покрай обстоятелствата, че „Дунав“ няма да има шансове за атака на квота в Лига Европа?
- Не мисля, че тази история е свършен факт. Ако УЕФА не допусне ЦСКА до евротурнирите, четвъртият от Първа лига ще играе бараж със седмия - „Верея“. Ето защо не бива да се отпускаме, а да се стегнем и да играем здраво в утрешния мач срещу „Локомотив“ /Пд/. Едно евентуално участие в Лига Европа не е фикс идея, но пък всеки иска да опита, ако му се отвори шанс. Да, по много линии може да не сме готови за евротурнирите, но пък така се трупа опит. Каквото стане. Драми при нас няма.
- Готов ли е „Дунав“ за утрешния мач с „Локо“ в Пловдив?
- Христофор Хубчев е наказан, а Джалилов е с подут глезен след тренировката в четвъртък. Утре /днес - б.а./ ще пътуваме за Пазарджик, където ще отседнем и ще направим тренировка. 
- Как върви селекцията?
- Разговорите са в ход. През следващата седмица може би ще излезем с имената на футболистите, които искаме да привлечем.