Ако сте милионер, който посещава Ню Йорк по работа, като зрител на лъскаво шоу или просто за шопинг, вероятно ще се нуждаете от място за отсядане, пише profit.bg.

Като милиардер вероятно не можете да отседнете в който и да е луксозен хотел, трябва да сте в най-добрия.

Къде нощуват милиардерите в Ню Йорк? Отговорът е прост: The Ty Warner Penthouse в хотел „Четири сезона“, съобщава сайтът Celebritynetworth.com.

Какво прави Ty Warner Penthouse толкова удивителен? На първо място, намира се на 52-я етаж в хотел „Четири сезона“. По-точно заема целия етаж.

Освен това за проектирането, планирането и построяването на луксозното кътче с площ от 400 кв. м са били необходими седем години.

Легендарният архитект Ай. М. Пей излязъл от пенсия, за да работи специално по проекта за собственика на хотела Тай Уорнър. За създаването на архитектурния шедьовър били необходими общо 50 млн. долара.

Крайният резултат е замък в облаците. Замък, за който ще са ви необходими 50 000 долара на нощ. Това звучи като огромна сума (и категорично не можете да се пазарите за цената), но все пак не забравяйте, че сте милиардер. 50 000 долара за вас са като 100 долара за останалите хора.

Какво получавате за 50 000 долара на нощ? Луксозна обстановка, четири индивидуални балкона, които дават на гостите 360-градусови панорамни гледки към града, „дзен“ стая за медитация, частен спа център, стая, използвана изключително за закуска, гардеробна, където могат да се поберат два гардероба.

Гостите на Ty Warner Penthouse пристигат и напускат хотела с Rolls Royce. Освен това те имат собствен портиер, личен треньор и допълнителни спа процедури, които могат да бъдат направени в стаята или в спа центъра на хотела.

Ще получат и вестници, които всяка сутрин ще им бъдат доставяни на вратата, в случай че искат да решават кръстословици, докато закусват.

Ако все пак има малък шанс някои хора, четящи статията, да не могат да си позволят 50 000 долара на нощ в хотелска стая, това е лоша новина. Добрата новина е, че Ty Warner Penthouse не е единствената наскоро ремонтирана част в „Четири сезона“, целият хотел наскоро беше реновиран за 120 млн. долара.

Всички 368 стаи са били внимателно обновени от самия Тай Уорнър и предлагат лукс на цена, която е доста по-достъпна за средностатистическите жители на града. Те започват от 800 долара на нощувка, което не е твърде висока цена за подобен луксозен подслон.

Тай Уорнър е милиардер основател на компанията Beanie Babies. Той напуска колежа след първата си година, за да започне актьорска кариера. След като не успява да пробие в Холивуд, се мести в Чикаго, където започва работа в компания за играчки на име Dakin и работи като изпълнителен директор 20 години.

През 1986 г. Тай напуска работа и си взема дълга ваканция в Италия. Именно тогава той осъзнава, че иска да създаде собствена компания за играчки и след като се завръща в САЩ, ипотекира къщата си и инвестира всичките си спестявания в създаването на Ty Inc.

Beanie Babies, както са известни играчките, излизат на пазара в девет разновидности през 1993 г. Уорнър се оказва брилиянтен маркетингов ескперт. Той използва лимитирани продукции, за да създаде очакване и вълнение около линията кукли.

Формулата работи много добре и само през 1995 г., в разгара на манията около Beanie Babies, 
Ty Inc постига печалба от над 700 млн. долара. 

Но това е само първата част от успеха на Тай Уорнър. След като започва да печели купища пари в средата на 90-те години на миналия век, той разнообразява портфолиото си, като купува луксозни хотели по света.

Днес Ty Warner Hotels and Resorts притежава и управлява хотелите „Четири сезона“ в Ню Йорк и Санта Барбара, курорт Кона вилидж Хавай, кънтри клуб в Монтесито, щата Калифорния, голф игрище в Санта Барбара, луксозен курорт в Лос Кабос, Мексико.