Силна миризма на изгорял бакелит отново разтревожи жителите на два русенски квартала. В редакцията на „Утро“ постъпиха оплаквания от живеещи в „Здравец“, а в екоинспекцията са звънели хора от „Възраждане“.
17 сигнала са получени на дежурните телефони на РИОСВ-Русе, като те са основно от районите около Русенския университет „Ангел Кънчев“ и Руското консулство, казаха от екоинспекцията. Сигналите са подадени във вторник вечерта между 20.00 и 22.00 ч.
Тежка миризма на изгорял бакелит нахлу през отворените прозорци в апартамента. Отначало помислих, че има някакъв проблем вкъщи, даже започнах да проверявам дали не се е нагрял някой контакт. Но като излязох на балкона, разбрах, че миризмата идва отвън. Отдавна не се беше случвало, разказа по телефона в „Утро“ жител на „Здравец“. 
След новата серия оплаквания на русенци от задушлива миризма на изгорял бакелит от РИОСВ са започнали проверки на възможните източници, за да се установи, кой точно е замърсителят. От екоинспекцията съобщиха, че се очаква утре проверките да приключат и щом това стане, ще оповестят резултатите.