4 години затвор наложи Русенският окръжен съд на 24-годишния Диян Коларов. Както „Утро“ писа, миналото лято той беше спипан да продава дрога на свой познат след разследване на полицията с използване на специални разузнавателни средства. В МВР научили от подслушването на телефона му, че вечерта на 16 юни младежът ще продаде метамфетамин на Ивайло Димитров. Малко след сделката той бил задържан, а след него и самият Диян, който бил известен сред познатите си като Паяка. 
При претърсването в общите части на мазата на входа, в който живее, органите на реда открили марихуана, екстази и метамфетамини за 1495 лева, както и везна, товарителници от куриерска фирма и брошура от хипермаркет, върху която по-късно е намерен пръстов отпечатък от Коларов. 
Вчера приключи разпитът на свидетели, след който в пледоарията си прокурорът изтъкна, че въпреки младата си възраст, Диян Коларов вече е изградил трайни престъпни навици и всъщност се издържа само от престъпления. Като доказателство той посочи двете му предходни присъди - пробация за кражба през 2011 г. и 3 години условно с 5 години изпитателен срок заради фалшиви пари през 2012 г. При продажбата на наркотици пък той използвал конспиративни методи, като например кодираното назоваване на наркотиците като „кафенце“ или „мобилен телефон“, като за различните видове дроги били сочени отделни марки мобилни устройства. Грамажът пък бил уточняван като „пин-кодове“.
На противоположното мнение беше защитникът на Коларов, според когото няма доказателства, които безспорно да сочат, че клиентът му е извършил престъплението, в което е обвинен. Той се позова и на показанията на някои от свидетелите, които в залата се отметнаха от казаното по време на разследването. Според него намерените в общите части на мазата наркотици не означават, че са на клиента му, защото местата, на които са открити, са общодостъпни. 
Съдът обаче призна за виновен 24-годишният младеж и го осъди на 4 години лишаване от свобода, които ще трябва да изтърпи при първоначален строг режим. Положението му допълнително се влошава, защото третото престъпление е извършено по време на изпитателния срок на предходната присъда и сега той ще трябва да изтърпи и нея.