Лек автомобил "Тойота Корола Версо" е репатриран незаконно от ул."Петрохан", реши на първа и последна инстанция състав на Административния съд и отмени санкцията, наложена след действията на служителите на паяка. За част от обосновката магистратите си послужиха и с картографското приложение на Гугъл, което помогна да се изясни детайлно къде точно е бил спрял автомобилът.
Колата била вдигната на 20 март. Според служителите по репатрирането била паркирана така, че заемала почти целия тротоар пред сградата с магазини и химическо чистене "Свежест", пречела на движението на пешеходци и било невъзможно преминаването на детска или инвалидна количка.
Съдът обаче видя ситуацията по друг начин и посочи, че думите на хората от паяка се разминавали с действителността, тъй като значителна част от тротоара бил свободен и колата не е създавала никакви пречки. Оборено бе и мнението на полицая в екипа, който твърдял, че отнесената на близкия наказателен паркинг тойота пречела на стълбище към магазини и търговски обекти. 
Засега решението носи на шофьора единствено морална справедливост. Въоръжен с него обаче, той може да заведе друго дело, по което да поиска обезщетение за незаконните действия, от които се е оказал потърпевш.