Христо и Даниела Христови - родителите на бебето Дилян от Русе, което почина преди броени месеци от тежко онкологично заболяване, дават шанс на други нуждаещи се дечица. Семейството дарява 136 172 лева от сметката на момченцето, чиято битка с коварното заболяване трогна и обедини цяла България, но за жалост бе загубена.
Дилян страдаше от тумор на гръбначния стълб, който бе открит малко след раждането му. Въпреки спешната операция туморът прогресираше и лекарите препоръчаха операция в чужбина.
Родителите организираха кампания за събирането на средства и това се оказа по-лесната задача, защото се сблъскаха с тромавия бюрократичен апарат на Фонда за лечение на деца в чужбина. Именно забавянето на лечението на Дилян стана причина за проверки и промени във фонда. Междувременно в пловдивска клиника бебето премина през тежки химиотерапии, от които туморът не се повлия и отговорът на клиники в чужбина бе, че лечението е невъзможно. И звездичкатана Дилян угасна в първите дни на януари. 
Сега Христо и Даниела намериха сили да извършат благородния, трогателен и хуманен жест. 66 172 лева от събраната за бебето им сума ще бъдат дарени на деца с онкологични заболявания, а останалите 70 000 лева ще отидат при мечтаещи за рожба двойки чрез фондация „Искам бебе“.