Лидерът на партия “Воля“ Веселин Марешки обяви началото на социален пилотен проект във Варна, свързан с младите семейства. Проектът е в изпълнение на предизборните обещания на партията. 

На терен, собственост на бизнесмена, ще бъдат изградени 11 апартамента, които ще бъдат продавани за 300 евро за кв. метър на млади, образовани фамилии над 21-годишна възраст, поясни той и Дир.бг.

Допълнителните критерии за получаване на жилище, ако има много желаещи, щели да бъдат изяснявани и публично съобщени на следващ етап. 

Първата копка ще бъде официално след два месеца - на 11 юли 2017 г., и до тази дата трябва да се изчистят и критериите. 

Марешки посочи, че с този социален проект от "Воля" показват, че и извън властта има възможност да се помага на младите хора. 

"Ако един бизнесмен може да го направи, не виждам какъв е проблемът държавата да тръгне по нашия път, да следва положителните неща, които предлагаме и са в полза на българските граждани", призова Веселин Марешки.

Лидерът на "Воля" обяви още, че е решил доброволно да се откаже от имунитета си, за да да даде максимална гласност на проблемите по делото срещу него. Припомняме, че вчера парламентарната комисия, която разглежда въпроса, гласува за отнемане на имунитета на депутата. Той е разследван за разправа с общински съветник от Варна.