Най-значителният проект на Ротаракт клуб „Русе“ е RACycle. Той е отличен сред 25-те топ европейски социални проекта. Стартирал е през 2010/2011 година и продължава в следващите години като екофестивал в подкрепа на живата природа. Основната му цел е да повиши информираността и интереса на деца, младежи и по-възрастните жители на града към разделно събиране на отпадъци, опазване на околната среда и проява на отговорно отношение към природата и самите нас. Той показва, че често забравени неща и вещи, които сме готови да изхвърлим, могат да се окажат ценен ресурс, да спестят разходи и да са източник на вдъхновение.
На 13 май честваме 80 години от създаването на Ротари в Русе. Ротарианците и вестник „Утро“ стартираха играта „Опознай Ротари“, като право на участие има всеки, който отговори правилно на 8 въпроса, публикувани веднъж седмично в съботния брой на вестника, на e-mail: [email protected]. Срокът е 12 май.
Името на победителя ще бъде изтеглено на концерта на Тони Димитрова и русенски рок групи на 13 май на сцената пред община Русе от 18 часа. Наградата на Ротари клубовете в Русе е 200 лева.
ШЕСТИЯТ ВЪПРОС Е : Какво знаете за Inner Wheel като част от Ротари?